Turen går altid sydpå

For mig er der i hvert fald ikke længere tvivl om, hvad den bedste slags ferie er. Det er agriturismo toscana. Det er den mest avancerede og kultiverede bondegårdsferie, jeg har prøvet. Turen går til Italien, der i sig selv er fantastisk og smukt, men det er mere end bare den vanlige turistfælde i et par uger. Det her er det Italien, der ikke bliver oplevet af særligt mange mennesker. For her kommer jeg ud til dem, der lever af landet, og jeg bliver en del af deres hverdag – bare for en stund.

For hele familien

Vi pakkede os alle sammen ed, og jeg havde egentlig ikke de helt store forventninger. Jeg havde sådan se bare ikke lyst til at havne på endnu et hotel, der var som alle andre, med en pool som alle andre og en jævnt kedelig og internation menu. Dagene ville gå på at se de samme attraktioner, som alle andre, på bare at stå i kø for et glimt af noget berømt. Det er i hvert fald ikke ferie og afslapning. Så derfor gav jeg dette et forsøg.

Forsøget skulle vise sig at blive den bedste ferie nogen sinde. Det var afslappende og spændende, men vigtigst af alt, så var det givende og lærerigt. Vi kom ind på livet af de familier, der var i området, vi lærte dem at kende, og vi spiste om det samme bord om aftenen. Maden var det, de selv havde produceret, og det var endnu bedre, at jeg havde deltaget også. Det smager endnu bedre på den måde.

Lækkerier direkte fra jord til bord

Der var tid til ro og afslapning, tid til bare at være os, men tilsvarende tid til at yde og hjælpe til. Tid til at blive klogere, mens jeg samtidig fik ladet batterierne op. En ferie, jeg helt sikkert vil finde tid til igen næste år.

Mille Larsen