Studerende, der flytter hjemmefra? Indret din studiebolig med stil

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Jeg kom ind! Det var mine ord lidt over midnat, da jeg omsider fik at vide, at jeg var blevet optaget på mit drømmestudie i Århus. Efter 3 år på gymnasiet med slid og slæb fik jeg endelig at vide, at jeg var kommet igennem nåleøjet og kunne begynde d. 1 september på min nye uddannelse. Jeg fandt ovenikøbet lynhurtigt min nye lejlighed – den var lille, men hyggelig. Nu stod blot den hårde indretningskamp mellem mig og livet som studerende i Smilets by. Skal du også til storbyen for at læse, har jeg i dette indlæg et tip eller to omkring indretning af studieboliger med få kvadratmeter. 

Brug væggene

Hvad du måske mangler af gulvplads, kan du udnytte ved at bruge væggene. Væggen er et oplagt sted at hænge reoler eller andre remedier, som du kan bruge til at opbevare ting og sager, der ellers ville optage unødvendig gulvareal. Det handler i høj grad om at minimere forbruget af pladsen på gulvet, uden at dit hjem selvfølgelig føles “sammenpresset”. Du kan med fordel overveje også at hænge malerier og plakater på væggene for at bryde med de mere funktionelle møbler som fx reoler. Overvej fx et foto på lærred af et godt minde eller en person, der står dig nær. 

Tænk i multifunktionelle møbler

Som studerende må man bare indse, at der ikke er råd og plads til de nyeste, mest moderne og dermed dyreste løsninger. Det handler om at være kreativ og praktisk anlagt og generelt tænke i multifunktionelle møbler, der har mere end én funktion. Det drejer sig fx om sovesofaer, hvor du både kan sove og slappe af med vennerne for ét møbels plads. 

Tænk over pladsen, og husk at overveje, om det, du overvejer at købe, virkelig er nødvendigt, hvis det betyder, at du må fravælge noget andet. 

Kim Brandt