Smagen af sundhed

Hvis der er noget, der virkelig ikke virker, så er det nytårsforsættet om en sundere hverdag. Et år fyldt med frugt og grønt samt masser af motion. Det starter som regel rigtig godt, men det forsvinder hurtigt igen. Det nye år er for mange den nye start, der er brug for, men når man lover sig selv noget, så skal det være helhjertet og ikke bare det første, der popper op i hovedet, når du står med champagne i den ene hånd og kransekage i den anden.

En mere varig løsning

Det, der rent faktisk virker, er at ændre livsstilen helt generelt. Det er ikke et spørgsmål om en drastisk ændring fra den ene dag til den anden, men at tage små skridt mod et mål, der handler om bedre sundhed generelt. En mulighed kan være at få indført en levering af frugt på arbejdet. I stedet for alle de søde sager, der har en tendens til at glide ned i løbet af dagen, så kan et æble eller en banan stille det behov på samme måde. De små ændringer som for eksempel at spise frugt i stedet for kage kan være med til at starte en bedre måde at leve på, som samtidig er lækker og velsmagende. Skift det usunde ud med frugt, og du vil kunne mærke forskellen ret hurtigt.

Det kan være det første skridt ud af mange, som hjælper dig i mål. Og der er gode muligheder for at starte det op, der hvor du arbejder. Prisen er heller ikke voldsom, og for mig var det lettere, end jeg troede, at få ledelsen med på idéen. Vi har startet året sundere, og det er blevet taget imod så meget bedre, end jeg havde håbet. Jeg er nok ikke den eneste derude, der har haft problemer med nytårsforsættet og har haft brug for hjælp.

Maya Dahl