Inspiration til dåbsgaver: 3 klassiske idéer

Skal du snart til dåb? Dåben er en stor begivenhed for mange, hvor dit eller et nært barn blandt andet får fejret sit nye flotte navn foran familie og venner. Dog kan det være ret svært at finde den perfekte dåbsgave, idet du formentlig ønsker at forære barnet en gave, som han/hun vil holde af og tænke tilbage på i fremtiden. Heldigvis er der en række klassiske dåbsgaver, som aldrig slår fejl, og som bliver præsenteret herunder.

Bøger

En flot bog såsom en med alle H.C. Andersens Eventyr er for mange en klassiker, når dåbsgaven skal købes. Denne bog kan ikke blive værdsat med det samme grundet barnets unge alder, men eftersom barnet vokser op, vil han/hun plage om at få læst et spændende eventyr op af forældrene. Ønsker du at give en bog, som barnet vil holde af med det samme, kan du desuden kigge nærmere på forskellige røre og føle bøger, som er gode for barnets udvikling.

Bordflag

Et flot bordflag er ligeledes en rigtig god idé som dåbsgave. I denne forbindelse gælder det dog om at være kritisk og vælge et flag, som udstråler elegance, så barnet også vil få lyst til at bruge det på 20-års fødselsdagen. Du kan blandt andet finde et flot piet hein flag, som er kendt for sit karakteristiske flagdesign. Samtidig er det en fin og mindeværdig idé at få indgraveret barnets navn i flagets fod, så barnet kan bruge flaget i mange år fremover.

Barnets bog

Denne gave er et yderst populært valg til barnedåb, men også til barnets første fødselsdagsfejring, idet deri bogen er rig mulighed for at skrive vigtige informationer ind. Heri kan eksempelvis forældrene sørge for, at få alle oplysninger omkring fødslen med i en sjov historie godnathistorie, som barnet vil holde af at høre i de første år i barndommen samt læse i, når han/hun er blevet voksen.

Kim Brandt