Firmafest i Århus: Et vigtigt medarbejdergode

I vores virksomhed er vi gode til at holde fester – og gudskelov og tak for det. Det er bare så vigtigt og undervurderet et medarbejdergode. Det er her, hvor man kan mødes uden for arbejdet og i uformelle rammer, hvor alle kan være med og byde ind. Her er intet hierarki, og der kan hygges på kryds og tværs af de forskellige afdelinger. Jeg er slet ikke i tvivl om, at en af grundene til, at vi har så godt et arbejdsmiljø, er, at vi gør meget ud af at pleje de uformelle relationer. 

En firmafest er ikke bare en fest

Mange har sikkert før eller siden deltaget i en firmafest, der bare føltes forkert. Enten var folk der kun, fordi chefen forventer det, eller også har rammerne ikke understøttet formålet. Det kan være mange ting, der gør, at en firmafest bare ikke kommer ud over ramperne. Dermed ikke sagt, at det skal være en abefest, hvor folk kravler på væggene. Det skal selvfølgelig ikke ende med, at lokalerne ikke er til at arbejde i, når det igen bliver hverdag, eller at nogen føler sig utilpas i deres kollegers selskab den efterfølgende mandag.

En firmafest kan være en svær balancegang af forskellige hensyn. Men formår man at skabe harmoni mellem disse forskellige “lejre” og nedbryde barrierne, er der ingen grænser for, hvor god en firmafest kan være for sammenholdet og kulturen på arbejdspladsen. Mennesker får bare en stærkere relation til hinanden, når paraderne er nede, og man ikke nødvendigvis skal snakke om arbejdet. Derfor kan det være en god idé at komme ud af de vante rammer. Vi lejer for eksempel som regel et større lokale, hvor vi hverken skal stå for opsætning eller oprydning. Hvis du skal holde en firmafest Århus, kan jeg på alle måder anbefale Turbinehallen som setting. Her har de styr på alt fra A til Z. 

Maya Dahl